Op 27 oktober 2015 heeft ambassadeur Nicolas Vanhole samen met het Schoenmaatjes-team zijn eigen lagere school bezocht. Samen met de kinderen hebben ze een Congo-quiz opgelost en het campagnelied ‘Congo wil groeien’ gezongen en gedanst. Het liedje werd ondersteund door het ritme van echte Afrikaanse djembés, die de kinderen zelf bespeelden!

      nico01nico02

Daarna genoten de kleuters van een leuk verhaaltje over knuffeltje Raf dat een grote reis maakte door Afrika. Daar ontmoette hij allerlei dieren zoals apen, giraffen, olifanten en flamingo’s, maar ook drie kindjes die niet naar school konden gaan. Raf vroeg daarom aan alle kleutertjes om een mooi cadeautje te maken voor zijn vriendjes in Congo. Alle kleuters hebben daar onmiddellijk werk van gemaakt en het resultaat was hartverwarmend mooi !

nico03

In de namiddag heeft Nico samen met alle kinderen de laatste hand gelegd aan hun schoendozen. Om af te sluiten werd er op de speelplaats een grote piramide gebouwd waar de kinderen in een grote cirkel stonden en het campagnelied luidkeels gezongen werd met de bijhorende danspasjes. Het was een super toffe Schoenmaatjes-dag met zeer gemotiveerde en betrokken kinderen. Het eindresultaat zijn 150 rijkelijk gevulde en mooi versierde cadeautjes, goed gedaan !!

            nico05nico06

Bekijk het compilatiefilmpje van deze dag op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=IrYBP_zw6To&feature=youtu.be

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin