Op 18 december organiseerden veel scholen één of meerdere slotactiviteiten om enerzijds de Schoenmaatjes-actie af te ronden en anderzijds de kerstvakantie op een toffe manier in te zetten. Het Schoenmaatjes-team probeerde op zoveel mogelijk plaatsen aanwezig te zijn om al dit moois bij te wonen.

Slotfeest van Basisschool Pallieter te Overpelt 

Eerst maakten de leerlingen twee rijen op de speelplaats, zodat er een haag van Schoenmaatjes gevormd werd. Door deze haag kwamen de kinderen één voor één binnen in de polyvalente zaal. Sommige leerlingen werden bij het binnenkomen geïnterviewd over wat er allemaal in hun doosje zat en wat ze met hun klas deden om het geld voor de verzendkosten in te zamelen. 

          website_2.jpg    website_3.jpg    image-2015-12-22.jpg             

Wanneer iedereen een plaatsje had, bekeken ze samen een kortfilm over alle Schoenmaatjes-activiteiten. Elke klas kon immers zelf kiezen hoe ze de bijdragen voor de verzendkosten wilden verdienen. Zo poetsten ze schoenen in het centrum van Neerpelt, ze verkochten wafels en chocomelk, ze zijn bij de bank langsgeweest om pennen te vragen, er was een sponsorloop en nog veel meer. Vervolgens zongen ze samen het Schoenmaatjes-lied, keken ze hun eigen Schoenmaatjes-journaal en genoten ze van een cool djembe-optreden. Het slotfeest was een groot succes! De 237 schoendoosjes zijn op het einde van de dag door de vrachtwagen van Wereld Missie Hulp opgehaald. Proficiat aan de directie, alle leerkrachten en iedere leerling voor dit prachtig resultaat!!

                                                                                                         website_5.jpg

Slotfeest van SB Musica te Antwerpen

Ook in Antwerpen werd de Schoenmaatjes-actie afgesloten op de laatste schooldag. Hier stonden de schoendoosjes onder de kerstboom te wachten op hun verre reis naar Congo. Op het slotfeest werd er uiteraard veel gezongen, maar ook Schoenmaatjes kreeg een centrale plaats. De kinderen kwamen langs alle schoendozen gewandeld bij het binnenkomen en konden zo een laatste blik werpen op al die mooie cadeautjes. Het resultaat waren 296 prachtig versierde en goed gevulde doosjes!

 

        IMG_2690.JPG    IMG_2675.jpg    IMG_2685.JPG

Ik deel-feest "De Springplank" te Heusden-Zolder

De leerlingen van de Springplank mochten zelf hun slotfeest organiseren. Dit leidde tot een prachtige afsluiter van het jaar met standjes randanimatie, security en zelfs een dj om voor wat sfeer te zorgen. De kleutertjes verzorgden op hun beurt twaalf goed gevulde en mooi versierde schoendozen. Teamwork stond hierbij centraal. Goed gedaan!

        kerst.jpg   dj.jpg   afgeven.jpg       

 

  

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin