nico 01Net voor de herfstvakantie is het Schoenmaatjes-team op bezoek geweest bij de Sint-Bernardusschool te Bornem. Gedurende twee dagen konden de kinderen genieten van leuke animatie en leerrijke spelletjes in het Afrikaanse thema. De eerst dag kreeg elke graad een inleiding in de turnzaal. Aan de hand van een interactieve quiz en PowerPoint kwamen de kinderen iets meer te weten over wat er hen te wachten stond.

Meester Wim, en tevens Directeur, riep alle kinderen op om op hun eigen manier zoveel mogelijk centjes te verzamelen om alle doosjes te kunnen verschepen naar Burundi. Het enthousiasme van de kinderen was overdonderend. In de namiddag genoten de kleuters nog van een leuk verhaaltje over Anne en Mo die een groot avontuur beleven door hun schoendoos.

De volgende dag werd het team opgewacht op de speelplaats door enthousiaste kinderen die al super veel centjes hadden ingezameld. Nico maakte dan ook de belofte dat een van de helden het schoolfeest zal komen presenteren als ze zo hun best blijven doen.

nico 02

Elke klas speelde in de refter het educatieve bordspel ‘Op Weg Naar School’ rond kinderrechten. De kinderen konden zich inleven in de letterlijke –en figuurlijke- lange weg die Afrikaanse kinderen moeten afleggen om in de klas te geraken. Ze beseften al snel dat er veel obstakels zijn waar we hier niet eens bij stilstaan dat ze mogelijk zijn. Met wat gerichte vraagjes en kleine anekdotes kwamen ze dan ook zelf met verschillende conclusies over recht op onderwijs en het verschil tussen België en Afrika naar voor.

Ondertussen zijn de kinderen hun schoendozen ook al mooi aan het versieren. Een dikke pluim voor deze super geëngageerde school!

nico 03 nico 04

 

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin