De Mozaïek, Boutersem

Schoendoosjes 01Op 25 november 2016 hebben de leerlingen van het eerste leerjaar uit de klas van Juf Els flink samengewerkt om de schoendoosjes om te toveren in mooie cadeautjes voor hun leeftijdsgenootjes ver weg. Op school werken ze al een hele tijd rond het thema ‘Afrika’ en hiermee sluiten ze dit af. Zo is er al een echt stammenhoofd komen spreken, hangen er overal mooie Afrikaanse kunstwerkjes en hebben ze zelfs op de djembé mogen spelen.

De dag begint al goed wanneer de leerlingen binnenkomen in de klas. De hele tafel ligt vol met spulletjes die ze samen verzameld en meegebracht hebben. Tandenborstels, zeepjes, kleurpotloden, schriftjes, ballonnen, speelgoed… het is er allemaal. Juf Els legt nog een laatste keer uit wat er allemaal in de doos moet komen en één voor één mag er iemand van het groepje iets gaan halen om in de doos te stoppen. Prachtig is het, hoe alle kinderen hun eigen speelgoed willen delen en er samen echt een mooi cadeautje van proberen te maken.

Daarna mogen ze samen de doos versieren. Geen plekje wordt wit gelaten en de hartjes springen op elke doos in het oog. Alle groepjes werken mooi samen en al snel zijn alle doosjes helemaal versierd. Zonder twijfel een geslaagde Schoenmaatjes-dag en een dikke proficiat aan de geëngageerde Juf Els en haar schatjes !

Schoendoosjes 02 Schoendoosjes 03

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin