Jaarlijks organiseert de Gemeentelijke Lagere School De Wingerd een goeddoel-actie. De afgelopen jaren steunde de school vooral binnenlandse projecten zoals Oscare het kinderbrandwondenfonds, Feestvarken vzw en vorig jaar nog ‘Moeders voor moeders’.

edukans 08 12 06 04Dit schooljaar werd er met de werkgroep gekozen voor het project ‘Schoenmaatjes’ van Edukans, een organisatie die ijvert voor meer kwaliteitsvol onderwijs in Afrika en Azië. De kinderen kregen in de klas informatie over het leven in Burundi, de eindbestemming van de dozen. Daarna ging elk kind aan de slag om zijn schoendoos mooi te versieren als een echt geschenk. De dozen werden thuis gevuld met kleine speelgoedjes, toiletartikelen en schoolspulletjes voor kinderen in Burundi. Er werd met veel enthousiasme en een warm hart aan gewerkt, getuigen de leerkrachten en directie van de school.

De oudervereniging ondersteunde deze warme actie en namen de verzendkosten van de dozen op zich. Iedereen keek uit naar woensdag 7 december, de dag dat de schoendozen werden opgehaald voor een verre reis per vrachtauto en boot.

Tijdens deze feestmaand lieten de leerlingen van De Wingerd alzo weten dat ze aan hun ‘schoenmaatjes’ denken. Een gebaar van vriendschap dat heel veel betekent voor de kinderen overal in de wereld.

edukans 08 12 06 05

 

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin