Wil jij kinderen in ontwikkelingslanden blij maken met een cadeau én helpen op school? Doe dan in het najaar mee met de actie Schoenmaatjes van Edukans en vul een schoendoos. Meedoen met de schoendoosactie is leuk en simpel!

1. Vul en versier een schoendoos

Zoek een lege schoendoos en versier deze met cadeaupapier en stickers. Op het verlanglijstje kun je zien wat kinderen in ontwikkelingslanden leuk vinden om te krijgen, zoals zeep, tandpasta, pennen, schriften en een knuffel. Het is belangrijk dat je deze spullen in de schoendoos stopt. Zo krijgen alle kinderen ongeveer evenveel en dezelfde spullen.  De meeste scholen opteren ervoor om naast de folder ook een begeleidende brief mee te geven. Zo krijgen de ouders niet enkel de informerende uitleg, maar wordt er ook een datum afgesproken waarop de dozen gevuld terug op school verwacht worden. 

2. Inleveren

Voor grote groepen (zoals scholen, jeugdverenigingen, etc..) komt onze vrachtwagen alle doosjes ophalen. Vergeet de bijdragen voor de verzendkosten niet mee te geven aan de chauffeur! 
Doe je thuis mee? Volg dan het stappenplan op de homepagina van Schoenmaatjes en lever je doos in bij het dichtstbijzijnde inleverpunt van DHL.

3. Verzendbijdrage betalen

Je schoendoos gaat een lange reis maken. Om alle schoendozen te kunnen uitdelen moet Edukans kosten maken. We vragen alle ouders om een vrijwillige bijdrage van € 5,-. Alleen zo kunnen we de actie blijven organiseren en de schoendozen veilig op hun bestemming afleveren. Het niet kunnen betalen van de verzendkosten mag geen reden zijn voor kinderen om niet te kunnen deelnemen, daarom helpen we jullie graag zoeken naar een oplossing. De school of jeugdvereniging kan een gezamenlijke actie op poten zetten, je kan 1 doos laten vullen door meerdere kinderen, de kinderen kunnen de sponsorkaart in de folder gebruiken om het geld in te zamelen enzovoort.

 

Edukans vzw is op zoek naar toffe vrijwilligers om haar team te versterken. Als vzw zijn we zeer beperkt in middelen, maar we willen de scholen en leerkrachten toch voldoende pedagogisch ondersteunen om de verschillende thema's aan bod te laten komen in de klas. Dat vraagt heel wat creativiteit en organisatie. En daar kom jij van pas!

Heb jij ervaring met het opnemen en monteren van video's? Werk je graag met kinderen? Ben je een krak met computers en het onderhouden van websites? Heb je kennis/ervaring met de Afrikaanse culturen? Is animeren echt je ding? Of help je ons liever achter de schermen met administratieve taken of het controleren van de doosjes? Laat ons weten waar je goed in bent, elk talent is welkom!

Heb je interesse om het Schoenmaatjes-team te versterken?
Laat van je horen via parel.degeest@gmail.com of 0475/98.03.92!

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin

De schoendoosjes van vorig jaar worden momenteel uitgedeeld in de brousseschooltjes van Lubumbashi met de hulp van de lokale jongerenvzw 'Help Us'.

01
02