Schoenmaatjes is een solidariteitscampagne voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Reeds meer dan 6000 kinderen zijn een Schoenmaatjes. Kinderen in België vullen een schoendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in Afrika. Zo wordt een simpele schoendoos een onvergetelijk cadeau! Doe ook mee met dé schoendoosactie en meld je aan voor Schoenmaatjes.

Kinderen in België doen als Schoenmaatjes iets concreets voor vriendjes in arme landen. Zij vinden zo’n cadeau erg bijzonder! De schoolspullen uit de schoendoos helpen de kinderen naar school te gaan en geven hen zo kans op een betere toekomst.

Voor wie is het?

Edukans Schoenmaatjes is voor alle kinderen in de Vlaamse scholen van het basisonderwijs en de eerste graad van het middelbaar, jeugdverenigingen, catechisten en andere groepen kunnen Schoenmaatjes organiseren.

 

Wanneer is de schoendoosactie?

 • De inschrijving voor de actie gebeurt best in september, oktober of november.
 • Kinderen kunnen van oktober tot aan de kerstvakantie een schoendoos vullen
 • Schoendozen kunnen in november en december worden ingeleverd.
 • daarna maken de schoendozen een verre reis per vrachtauto en boot naar Afrika.

 

Wat te doen als de doosjes klaar zijn?

 1. Vul dit document (vak 'afhaaladres' en 'shipment data') goed in.
 2. Mail het document door naar parcelbe.pickup@dhl.com met de titel: Afhaling Edukans/Schoenmaatjes + naam School
 3. De doosjes zullen opgehaald worden op het door u uitgekozen moment. Gelieve het document daarom tijdig door te mailen. 
 4. De bijdrage voor de verzendingskosten (5euro/doos) moet je niet meegeven met de chauffeur, maar gelieve deze bijdrage over te schrijven op:
  • Edukans vzw
  • BE44 7380 0763 6245 
  • "Bijdrage verzendingskosten + Naam School"

Belangrijk !

1. Gelieve alle schoendoosjes in grote kartonnen dozen te verzamelen. 
Het aantal GROTE kartonnen dozen (en dus niet het aantal individuele schoendoosjes) dat u zo heeft, is het aantal dat u op het document bij 'Aantal colli' mag aangeven.

2. Het vakje 'Klant ref. nr.' bij de Shipment data moet niet ingevuld worden. Alle binnenlandse transportkosten worden immers gesponsord door DHL.

 

Vrijwilligers gezocht voor Schoenmaatjes

Edukans vzw is op zoek naar toffe vrijwilligers om haar team te versterken. Als vzw zijn we zeer beperkt in middelen, maar we willen de scholen en leerkrachten toch voldoende pedagogisch ondersteunen om de verschillende thema's aan bod te laten komen in de klas. Dat vraagt heel wat creativiteit en organisatie. En daar kom jij van pas!

Heb jij ervaring met het opnemen en monteren van video's? Werk je graag met kinderen? Ben je een krak met computers en het onderhouden van websites? Heb je kennis/ervaring met de Afrikaanse culturen? Is animeren echt je ding? Of help je ons liever achter de schermen met administratieve taken of het controleren van de doosjes? Laat ons weten waar je goed in bent, elk talent is welkom!

Heb je interesse om het Schoenmaatjes-team te versterken?
Laat van je horen via parel.degeest@gmail.com of 0475/98.03.92!

 

Zet jouw foto op ons prikbord !

Neem een selfie met je versierde schoendoos en plaats hem op ons prikbord

 

Laat je schoendoos sponsoren!

Om je schoendoos te kunnen verzenden is er een bijdrage van 5 euro nodig.

Hier vind je een sponsorkaart waarmee je de bijdrage voor de verzendkosten kan verzamelen in je buurt of bij jouw familie!

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin